موادع الضحكه الادارة
البلاد : المزاج : المهنة : الجنس : عدد المساهمات : 4284 السٌّمعَة : 18 تاريخ التسجيل : 02/11/2010 المزاج : عادي MMS :
| موضوع: طريقة عمل كفته مشويه مع رز الزعفران الجمعة مارس 30, 2012 10:48 am | |
|
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]كفتة مشوية مع رز بالزعفرانمقادير الكفتة:½ كيلو لحمة مفرومة¼ ملعقة صغيرة شطة¼ ملعقة صغيرة كركم½ كوب بقدونس مفرومملعقة صغيرة ثوم مفروم½ كوب كزبرة مفرومة2 ملعقة كبيرة سمنةملح وفلفل أسودبصلة مفرومةمقادير الرز:2 كوب رز بسمتي½ ملعقة صغيرة زغفران2 ملعقة كبيرة مية ورد2 ملعقة كبيرة زبدة2 ملعقة كبيرة زيتملعقة كبيرة ملح2 كوب ميهلتحضير الكفتة:1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل وحطّيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم والكركم والفلفل الأسود.2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.3- صبّعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبّعيها على قلم.4- حطّي السمنة في صينية على النار، وشوّحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.5- حطّي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطّيها بسرعة، ودخّليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.طريقة الأرز:1- هاتي حلة متوسطة، وحطّي فيها مقدار الميه والملح والزيت، وسيبي المية لحد ما تغلي أوي، وبعد كده حطّي الرز وسيبيه لحد ما يستوي كويس، وبعد كده صفّيه من الميه.2- حطّي الزعفران في مية الورد.3- حطّي الزبدة في حلة على النار وحطّي معاها الزعفران.4- بعد كده حطّي نصف كمية الرز، وقلّبي بالراحة عشان تحافظي على حبة الرز، وبعد كده ضيفي الكمية الباقية.5- عند التقديم.. اغرفي الرز في الطبق وعليه الكفتة المشوية.. وبالهنا والشفا. | |
|
عالي مستواي مشرف قسم
البلاد : المزاج : الجنس : عدد المساهمات : 1496 السٌّمعَة : 0 تاريخ الميلاد : 27/07/1987 تاريخ التسجيل : 03/01/2011 العمر : 37 . :
| موضوع: رد: طريقة عمل كفته مشويه مع رز الزعفران الإثنين أبريل 02, 2012 11:23 am | |
| | |
|